Affetmek İçin Ne Yapmalı

Affetmek için ne yapmalı diye kendinize sorun?

Affetmek karşı kişinin yaptıklarını unutmak, yok saymak, sineye çekmek, olmamış gibi davranmak, affetmiş gibi yapmak gibi durumlar KESİNLİKLE değildir.

Affetmek durumunu tamamen çıkar ve algı odakları anlamlarını bozarak insanları sürekli huzursuz, mutsuz, negatif durumlarda kalması için bilinçli yapılan durumlardır

Affetmek İçin Ne YapmalıAffetmek durumunu neden kontrol altında tutmak isterler öncelikle bundan bahsedelim.

Bir insanı affettiğiniz zaman artık negatif enerjilerden, duygulardan özgürleşmiş olursunuz. Kendisini iyi hisseden insanlar çok fazla alışverişe, yemeğe ve diğer madde dünyasındaki durumlara düşmez.

Kendisini olduğundan farklı göstermek için sürekli alışveriş ya da değişikliklere yönelmez. Bu durum çıkar odaklı grupların işine gelmez.

Ayrıca mutlu olan insan özgür olan insandır. Özgür insanı kontrol altına almak kolay değildir. Bu durumlar zincirleme halinde giden durumlardır.

Affetmek İçin Ne Yapmalı Farklı Bakış Açısıyla Bakalım.

Affetmek Nasıl Olur İnceleyelim

Affetmek durumunun zor olmasının temel nedeni nedir öncelikle onu inceleyelim.

1-Affederseniz ne olur?

2-Affederseniz nasıl hissedersiniz?

3-Affettiğiniz de kim daha kazançlı çıkacak düşünün?

4-Affettiğiniz de bedeninizde oluşacak durumları düşünün?

Yukarıdaki durumları samimiyetle cevaplayınız. Çıkan sonuçları düşünün.

Daha sonrasında analizleri karşılaştıralım.

Affetme durumunda kazançlı çıkacak kesinlikle affeden kişidir.

Affetmek demek karşındaki kişinin yaptıklarını unutmak demek değil, o kişinin negatif durumlardan özgürleşmesini sağlamaktır. Affettiğiniz ya da affetmek istediğiniz kişinin yaptıklarını unutmak değil onun içindeki duyguları boşaltıp sağlıklı bir birey olmaya yönelmektir.

İyide ne alaka der dediğiniz gibi duyar gibiyim. Yanına kar mı kalacak?

Asla! Hiç kimsenin yanına hiçbir yaptığı kar kalmayacaktır.

Ne ilahi yasalarda nede evren yasasında yapılan durumların hepsi kayıt altındadır ve tekrar kişiye geri dönüş sağlamak için yola çıkar.

Hz. Muhammed (sav) ‘’Bir insan ne yaparsa onun karşılığını bu dünyada almadan ölmez diyerek dini anlamda ifade etmiş’’

Bilim anlamında Albert Einstein “İnsanlar, ağzından çıkan cümlelerin, beyninden çıkan düşüncelerin, bütün evreni dolaşıp tekrar kendine geri döndüğünü bilse, eminim çok daha dikkatli olurdu.” Diyerek insanın yaptıkları durumların iyi ya da kötü kendilerini bulacağını ifade etmişlerdir.

İnsanlar genellikle affetmeme sebebi; Kendini daha saf, kandırılmış, iyi niyeti istismar edilmiş gibi hissederler. Bu bir açıdan azda olsa doğru olsa dahi, asıl etken insanın iyi ya da kötü ne yaparsa kendi zihninde ilk canlanacağı için kendine zarar vereceğini bilmesidir.

Affetmek İçin Ne Yapmalı Ve Çalışmalar Yaparken:

1-Affetmek karşıyı değil aslına bakarsanız kendinizi affetme durumunuzdur

2-Karşınızdaki kişi ya da durumları affederken ‘’saf, kandırılmış,’’ değil ‘’iyi niyetiniz kullanılmış’’ birisi olursunuz. Bu sizinle değil karşıdaki kişinin ahlakı ile alakalı durumdur.

3-Affettiğiniz de o durumları unutmanız için değil, içindeki negatif duygulardan özgürleşme durumunuz içindir.

4-Affedip ya da affetmemek sizin tercihinizde olan durumdur. Pozitif ile negatif arasında tercih yapıyorsunuz dikkat ediniz.

5-Affettiğiniz de o kişinin durumu değişmeyecek. Kendiniz şifa bulacaksınız.

6-Affettiğiniz kişiye sürekli taviz vermeyiniz. Sadece onu içsel olarak affedin ve yolunuza devam ediniz.

7-Sorumluluk alınız. Affetmediğiniz ya da ona fedakarlık yaptığınız birçok durumda sizinde hatanız olduğunu kabul edin.

Affetmek kolay bir durum değildir. kolay olsa herkes hemen şifa bulurdu ancak affetmemek ve negatif durumda kalmak daha zordur.

Affetmek İçin Ne YapmalıBu dünyada her durumu insan kendi gelişimi için yapar. Birisine çamur attığınızda önce kendi eliniz kirlenir.

Pozitif ve negatif durumlarda böyledir. Eğer sürekli o kişiye karşı negatif durum beslerseniz kendiniz negatif durumlarda kalırsınız.

Bu durumu değiştirmenin temel yolu affetmekten geçer. Bakış açınızı saf, kandırılmış olarak değil şifa bulmak olarak değiştiriniz.

Bakış açınızı değiştirdiğiniz her durum sizin şifa bulmanıza ve daha iyi bir yaşam sürmenize vesile olacaktır.

Siz isterseniz mümkün, istemezseniz değildir.

Leave a Reply