Affetmeyi Öğrenmek

Affetmeyi öğrenmek diye başlıyorum çünkü insanların çok büyük kısmı affetmeyi öğrenmek dendiği zaman yanına kar mı kalacak? Neden bu kadar kötülük gördüğüm halde affedeyim?

Affetmeyi öğrenmek diye başlıyorum çünkü insanların çok büyük kısmı affetmeyi öğrenmek dendiği zaman yanına kar mı kalacak? Neden bu kadar kötülük gördüğüm halde affedeyim?Özür dilemesi gereken o iken ben neden hep affeden taraf oluyorum?

Bu sorular kişinin nefretini en çok körükleyen, kişinin nefretini diri tutan soruları başında gelir.

Bir şeyi değiştirmek için öncelikle mevcutta bulunduğunuz konumu, bakış açısını, size yarar ve zararlarını analiz ederek başlamanız gerekir.

Her düşündüğünüz ya da yaşadığınız durumlar tamamen bakış açısıyla alakalıdır.

Ortak bir bakış açısı olsa da birçok deneyim size özeldir.

Affetmeyi öğrenmek iyileşmenin başlangıcıdır.

Kişi eğer affetmeyi öğrenemiyorsa ya da istemiyorsa kendini her zaman olumsuz düşüncelerde kalarak devam ettirmeye devam edecektir.

Kurban olarak kendisini her zaman görecek, düşüncelerinde boğulacaktır.

Affetmeyi öğrenmek iyileşmeye başlamak demektir.

Affetmenin tanımı onun yaptığını yok sayarak, hiç olmamış gibi yok saymak demek değildir. onun yaptıklarını zihninizde zaten yok saymanız hem kendinizi kandırmak, hem de bu durumu gerçek dışı olduğunu bildiğiniz için tesirli olmayacaktır.

Şimdi affetmeyi öğrenmenin farklı bir bakış açısıyla ve sizin lehinize olacak şekilde incelemeye başlayalım.

Öncelikle konuyu biraz daha derin analiz edelim

Affetmediğiniz de ne olur?

Herhangi bir kişiyi, durumu ya da en önemlisi kendinizi affetmediğiniz de ne kazanırsınız?

Kocaman hiçbir şey!

Size kalanlar ne olur?

-Öfke

-Nefret

-Negatif inançlar

-Sizi yaşamda ilerletmeme

-Sürekli stres, kaygı hali

-Her an tetiklenen olumsuz duygular

Yukarıdaki durumları hiç kimse yaşamak istemez doğru mu?

Ancak şuranın altını çizmek gerekir ki eğer siz bilinçli bir şekilde affetmek için adım atmıyorsanız seçiminizi bu olumsuz duygular üzerine kuruyorsunuz demektir. İstemeden bu olumsuz duyguları tercih etmiş olursunuz.

Bu durumu gün ağarmasına benzetebilirsiniz. Gün gece ve gündüz şeklinde bildiğiniz üzere oluşur. gecenin vakti geldiğinde her yer karanlık olacaktır. Eğer siz karanlıkta ışığı açmayı tercih etmezseniz karanlıkla kalmayı seçmiş olursunuz.

Karanlık bir yolda veya odada yürüdüğünüzde önünüzü göremez, bilinçli bir şekilde herhangi bir nesneye ulaşamazsınız.

Affetmek durumu da böyledir. Eğer affetmeyi seçmezseniz otomatik olarak negatif duyguları istemeden seçmiş olursunuz.

Affetme durumunda en çok kişilerin takıldığı durum yukarıda da belirttiğimiz gibi ‘’yanına kar mı kalacak, neden kötüyü affedeceğim ki?, onun özür dilemesi gerekmez mi?, affettiğim de kendimi kötü, kandırılmış, kullanılmış’’ hissetmekten nasıl kurtarabilirim? Gibi sorular aklınıza gelebilir.

Hepsinin tek cevabı var iyileşmek istediğiniz için affedebilirsiniz.

Biraz daha duruma farklı bakalım. İstisnai durumlar dışında affetmediğiniz insanların sizi duygularınızı umursamadığını göreceksiniz.

Yaşadığınız duygular çoğunlukla size özeldir. Siz affetmediğiniz diye gelip özür dilemezler. İçinizdeki öfke sadece size zarar verir.

Affetmek yapılanı unutmak demek değildir. burada ki kavram kargaşasından dolayı birçok insan affetmekte çok zorlanmaktadır.

Affetmek demek kişinin yaşatmış olduğu olumsuz duygulardan kendinizi kurtarmak ancak yaşadığı durumu ders olarak görüp bir sonraki deneyimde daha güçlü olmak demektir.

Hepiniz çok iyi bilirsiniz ki yaşadığınız her olay sizde güçlü bir deneyim oluşturur. Olaylara ders olarak bakarsanız bu durum oluşur.

Ancak olaylara sadece başıma buda mı geldi! Diye bakarsanız sadece acıda kalırsınız.

Bir insanın başka bir insana acı vermesinin altındaki tek sebep kişinin kendisinin acıda kalması yani farkında olma durumu en düşük insan demektir. Mutlu insanlar mutlu eder.

Farkında olmayan insanlarda başkasını mutsuz ederek onu kendi seviyesine çeker. Bunun temel sebebi başkasını da mutsuz ederek onun enerjisinden beslenmek, egosunu doyurmak, kendisini büyük görmek gibi olumsuz enerjilerle beslenmesinden dolayıdır.

Affetmek olayı ya da kişiyi unutmak demek değildir.

Affetmeyi başkası için yapmazsınız kendiniz için yaparsınız.

Affettiğiniz de daha da hafifler, kişinin vermiş olduğu olumsuz duygulardan kurtulursunuz.

Hayat bir okuldur. Dersini iyi alan kişiler ise mutlu olma yolunda mezun olurlar.

Eğer her durumu ‘’neden ben’’ diye düşünürseniz sınıfta kalırsınız. İlerlemek için dersleri alıp, güçlenmeniz gerekir.

Affetmenin büyüsünü yaşayın ve görün.

Leave a Reply