Bilinçaltı Temizliği
Bilinçaltı temizliği kişinin geçmişindeki yaşadığı negatif olayları silmek değil, onların gereksiz olanlarını onarıp ya da anlamlandırmasını değiştirerek kişinin ruhaniyetini düzeltmektir.
Bilinçaltı temizliği denildiği zaman kişi tüm olayları unutup yeniden sıfırlama gibi algılamamalı, böyle diyen kişi ya da kişilere inanmamalıdır.
Kişi unutmak dışında bilinçaltındaki olayları tamamıyla silme gibi bir durum oluşmaz. Unutmak dahi tekrar hatırlanma, tetiklenme gibi durumları olduğu için tekrardan ortaya her an çıkma ihtimalide vardır.
Bilinçaltını temizliği kişinin ruhaniyetini düzenleyip, daha sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olmak demektir.
Kişi dünyayı algıları ölçüsünde anlar.
Her iki insan yan yana bir durumu gördüğünde çoğunlukla kendi zihninde oluşacak görüntü, his ve anlamlandırma farklı olacaktır.
Çocukluğunuz da eliniz çaydanlıktaki sıcak sudan yandıysa ya da sobaya değen eliniz canınızı yaktıysa artık soba sizler için fobi haline gelebilir.
Fobiler bu şekilde oluşur. öncelikle kişi herhangi bir acı, korku, kaygılı bir durumu deneyimler. Eğer kişide çok yoğun bir şekilde hissiyat bıraktıysa kişi de bu durum fobi yani istenmeyen, korkulan durum haline gelir.
Bilinçaltı temizliği yapan kişiler aynı durumlara farklı bir bakış açısıyla bakarak eskisi kadar korkutucu, kötü, kendisini negatif hissetmeyen bir ruh halinde olacaktır.
Bu durumun öznesi kişi olduğu için ne kadar inanarak, çalışarak, gayretli yaparsa o derecede verim alacaktır.
Bilinçaltının mekanizması işine yarayan veya yaramasını düşüneceği her durumu bir sonraki anda kullanılmak üzere depolamakla meşgul olur.
Eğer bir durumla karşılaşırsa hemen geçmişi tarama yaparak daha önce böyle bir durumla karşılaşmış mı diye kontrol eder.
Eğer böyle bir durumla karşılaştıysa o duruma uygun olarak genellikle hareket eder.
Burada bilinçaltı temizliğinin önemi akla gelmektedir. Kişi negatif durum yaşadığında aynı durumun tekrar başına gelebileceğini düşünür. Bu durumun tekrar başına gelme ihtimali elbette vardır ancak burada temel husus gelmeme ihtimalide yüksektir.
Kişi bilinçaltı temizliği bilinçli bir şekilde yapmazsa hayatı boyunca negatif inançları, düşünceleri, deneyimleri zihninde yük gibi taşıyarak kendisini zehirleyecektir.
Elinizde çok ağır bir çanta olduğunu düşünün. Bu çantayı bırakmadığınız sürece sürekli olarak size yük oluşturacaktır.
Eğer bu çantayı bırakmazsanız boş yere sizin enerjinizi tüketecektir.
Negatif inançlarda böyledir. Sürekli onlarla kalarak kendinizi geçmişe götürüp o olayları sürekli yaşayarak kendinize yük oluşturursunuz.
Negatif İnançları Basamak Olarak Kullanın
Bilinçaltı temizliğinde negatif olan durumları basamak olarak kullanmasını öğrenmeniz gerekir. Başınıza gelen olumsuz olayları bir tecrübe olarak görerek ilerleyen günlerde aynı durum ya da benzeri durumlarda kendinizi daha ileriye taşıyacak şekilde kullanmalısınız.
Dünyanın mekanizması neden-sonuç ve sınavlar üzerine kurulu olduğu için mutlaka iyi, kötü, kaygılı, korkulu, sevgi gibi yani dünyada olan tüm durumları deneyimle durumunuz olacaktır.
Buradaki en önemli etken başınıza gelen olumsuz durumları lehinize kullanmak, pozitif durumları ise çoğaltıp korumaktır.
Güzel bir yaşanmış durumla devam edelim.
‘’Bir yaşlı adamın 2 tane köpeği vardı. Torunuyla her gün bu köpeklere biraz et verirdi. Bir gün torunu dedesine
-Dede her gün hayvanları besliyorsun. Hangisi sence kazanır der.
Dedesi torununa:
-Hangisini beslersem o der.
Neleri beslediğinize dikkat ediniz.