Değişime Nereden Başlamalıyım
Değişime Nereden Başlamalıyım sorusu en can alıcı sorulardan biridir.
En çok gelen ve soruların başında nereden başlamalıyım, ne yapmalıyım , hangi metotları uygulamalıyım sorusu gelmektedir.
Kısa ve öz konuşmak gerekirse kendinizden ve şuandan başlamalısınız derim.
Peki ama nasıl der dediğinizi duyar gibiyim.
İnsan öncelikle şuan ki olduğu konumdan, durumdan, ruh halinden hareket ederek şuan ki ‘’ben’’ denilen durumunu oluşturdu. Bunu farkında olarak veya olmayarak kendisi inşa etti.
Değişim isteyen çoğu insan farkında olmadan kodlamış olduğu bilgilere sahip olan hayatında artık değişiklik isteyen şuan ki ruh halinden memnun olmayan ruhsal arayış içinde olan kişilerdir.
Arayış içinde olmak dünyada değişim sağlayabileceğiniz yegane anahtarı size verir. Kendiniz olmak..
Değişime Nereden Başlamalıyım Bu Sorunun Cevabı Kendinizden Olmalıdır
Kendiniz olmaktan kastım nedir bunu analiz edelim.
Ben zaten benim başkası olamam ki diyenler olacaktır. Burada belirttiğimiz olgu siz kendiniz sandığınız ve size ait olmayan içinizde milyarlarca bilinçaltı kayıtları vardır.
Bu kayıtlar genetik kodlar atalardan bizlere miras kalan kimisi iyi kimisi kötü kodlamalardır.
İş sadece bununla kalmıyor. Annenize babanıza ait olan sesler, dayattıkları inançlar , çevrenin , toplumun sürekli size telkin ettiği inançlardan oluşuyor da olabilirsiniz.
Peki ama bunları nasıl tespit edeceğiz.
Öncelikle şuan ki kimliğinizi kabul ederek başlangıç yapabilirsiniz. İyi veya kötü size verilmiş olan bir beden ve içerisinde milyarlarca bilinçaltı kodları ve sürekli telkin edilen inançlarınız var.
Bu inançların hangisi size ait hangisi atalarınız yada ebeveynlerinize ait bunların analizini sağlamanız gereklidir. Siz kendi başınıza kocaman bir evrenin değerli üyesisiniz.
Hangi kodlamayı hangi anıda hangi zamanda yaptığınızı yalnızca siz bilirsiniz. Bu kodlamaların kimisi iyi kimisi kötüdür.
Bunu nasıl anlayacağız. Değişime başlarken sizi destekleyen inançlar başkası tarafından telkin edilse dahi sizi besliyorsa onu değiştirmenize gerek bulunmamaktadır.
Örneğin sizin bir kişiyle görüşürken nerede nasıl davranırsanız size avantaj sağlar bunu çok iyi bilen bir iletişimci olan babanız var diyelim.
Bu size katkı sağladığı için değişmene gerek bulunmaz. Değişim size ait olan ama sizi desteklemeyen düşüncelerin değişmesi anlamında olmalıdır.
Size hiçbir şey beceremiyorsun şeklinde verilen bir kodlama yetişkin olduğunuzda da bir adım atmanıza engel olan bir durumu tetikleyebilir. Oysa size verilen telkinde o an bir yada birkaç durumu başarısızlıkla sonuçlandırmış olabilirsiniz. Ancak bu sizin her konuda beceriksiz olduğunuz anlamına gelmez değil mi?
Siz söylenen telkin edilen kişi değilsiniz. Siz inançlarda değilsiniz. Siz inançları gelen telkinleri dönüştürebilecek güçte olan ruhsal varlıklarsınız.
Başarısızlık yalnızca kendine inanmayan insanlara gelir.
Değişim ise esnek olan, mücadele eden, gerektiğinde gururunu yenip destek isteyen insanlara gelir. Fırtına çıktığında çimenlerden çok sert duran ağaçların daha çok etkilendiğine şahit olmuş olmalısınız. Bunun temel sebebi çimen esnektir. Geleni kabullenip gerektiğinde esneyebilir. Sert duran ağaçlar ise birçok hasar alır.
Değişim için temel olarak ;
1-Her şey her an değişebilir. Buna inanın.
2-Değişmek istediğiniz konuları belirleyin. Hedefsiz atış yapılmaz
3-Her şeyin bedeli vardır. Değişimin bedeli mücadele, esneklik, yeni ‘’ben’’ e alışmaktır.
4-Değişime direnme. Her inanca sıkı bağlanma inançlar değişebilir. Güncellenebilir
5-Sorumluluk alın. Hep başkasını suçlarsanız asla değişemezsiniz
6-Geri bildirime açık olun. Karşıt her zaman aynadır bunu bilin.
7-Değişmeyen tek şey değişimdir bunu kabullenin.
8-Her şeyi tek başınıza yapamazsınız destek alın
9-Ulaşılmaz hedefler koyarak hayal kırıklığı oluşturmayın. Hedefiniz başta ulaşılabilir ve sizi etkileyebilir olsun
10-En önemli etken herkesi dinleyin. En başta ruhunuzu sonra karar verin.
Bu Makalelerde İlginizi Çekebilir