Kendini İhmal Etmek
Kendini İhmal etmek demek yaşarken ölümü peşin kabullenme demektir.
Bu durumu asla kabullenmeyin. Yaşadığınız her ne olursa olsun. Ne kadar hata yaparsanız yapın. İlahi ve evren anlamında her zaman kapılar açıktır.
Mevlana derki ‘’Gel ne olursa olsun gel’’ sözüyle geçmişten yaptığınız hatalarınız olsa dahi şuan bunu değiştirme gününüz olduğunu vurgulamaktadır.
Kendini ihmal etmek bir yaşam boyu size verilen muhteşem potansiyeli kullanmaktan yok olmak demektir.
Evrende her şeyin bir yaratılış sebebi vardır. Bu durumu kavrayabilmeniz için öncelikle kendinize en yakın kişi olan, özünüz den dışa doğru yükselme olması gerekmektedir.
Kendini ihmal etmek hiçbir insana yakışmayan, kabul edilemez bir durumdur.
Sürekli olarak başkalarına fedakarlık yapan bir yapınız varsa artık bundan vazgeçin.
Fedakarlık sizi ileriye taşımaz. Bu arada fedakarlık yapmanın ölçülüsü iyidir ancak kendinizi ihmal ederek eşinize, dostunuza, çevrenize sürekli fedakarlık yapıyorsanız siz hariç herkes mutlu olacaktır.
İçinizde olan kırgınlıkları, küskünlükleri, yapamadıklarınızı öncelikle bir kenara bırakın.
Düşünün. Sizden başka sizi mutlu edebilecek var mı diye?
‘’Sen hazır değilsen kim mutlu edebilir seni’’ diye şair burada vurgulamak istediği düşünce hayatın dıştan içe değil, içten dışa doğru olması gerektiğidir.
Hayat bir yaşam okuludur. Burada eğitimler, hatalar ve benzeri durumlar oluşacaktır. Bunların hikmetini kavradığınız zaman artık hatalara sadece hata gözüyle değil, kendinizi bulmak için bir araç olduğunu keşfedeceksiniz.
Kendinizi İhmal Etmek Demek Dünyaya Yapabileceğiniz En Büyük Kötülüktür
Çünkü dünyada bütün kavgaların, huzursuzlukların, mutsuzlukların temel sebebi insanların kendilerini ihmal etmesinden, zaman ayırmamasından, sürekli fedakarlık yaparak kendisini unutmasından kaynaklanmaktadır.
Kendisine faydalı olan insanlar ancak başkasına faydalı olabilirler. Çevrenize dikkatlice bakınız.
Kendisini unutmak adına birçok insan madde kullanımı, gereksiz ya da çok fazla sosyal medya kullanımı kendisini unutmak adına yaptığı bir eylemdir.
Kendisiyle hiç karşılaşmadan birçok insan bu dünyadan göçmektedir.
Dünyaya en faydalı olan insanlar kendilerini keşfederek başkalarının da keşfetmesine vesile olan insanlardır.
Bu insanlar kendilerindeki cevheri buldukları için başkalarının da bulmasına vesile olurlar.
Kendini İhmal Etmek Artık Yaşam Görüşün Olmasın.
Bu durumda neler yapabilirsiniz onlara göz atalım.
1-Kendinizi ne konularda ihmal ettiniz bunları düşünün.
2-Çok fazla düşüncede kalmayın harekete geçin.
3-Kendinizde hayal kırıklığı olan, üzüldüğünüz, kırgınlıklarınız bunlar artık geçmişte kaldı. Şuan ne yapabilirsiniz bakış açınızı bu yöne çevirin.
4-Kendini bulmak için başkası yardımcı size olabilir ancak son sözü siz söylersiniz.
5-Tasavvufta Hızır ‘’siz neye hazırsanız o durumda size hazırdır’’ denilerek vurgulanmış. İyi olmak için gayret göstermeniz öğütlenmiştir.
6-Nefes egzersizleri, beynin çalışma yapısı (alfa, beta benzeri dalgalar) , bedenin organlarının işlevleri bu durumları araştırıp size eşlik eden her şeyi tanımalısınız.
7-Enerjinizi yükselten ve düşüren kişi veya olayları tespit edin seçimler sağlamalısınız.
8-Pozitif düşünmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. Ne düşünüyorsanız ona bürünürsünüz.
Kendinizi şuan nasıl gördüğünüze odaklanın.
-Güçlü mü, güçsüz mü?
-Aciz mi, Her durumu aşabilecek mi?
-Üzgün mü, Mutlu mu?
Gördüğünüz negatif durumları bugünden itibaren aşmak için bilinçli bir çaba harcayın. Çoğu duygusal durumun size ait olmadığını keşfedecek ve bu durumda daha sağlıklı olmak için yol alabileceksiniz.
Düşündüğünüz her olumsuz durum size ait olmayan, zamanında yaptığınız hata, fedakarlık, mecburiyetten oluşan negatif durumlardan oluşmaktadır.
Siz oyunun farkında varırsanız negatif durumların etkisi azaltırsınız.
Farkında olmadığınız durumlarsa negatif durumlar çok hızlı şekilde zihninizi ele geçirir ve sizi yönetir.
Herkesin farkında olması dileğiyle..